Laddar in

Smarta lÄs med Exma

Inom ramen för projektet Innovationscheck ICT tilldelades Exma SÀkerhetssystem AB 2012 medel för att i samarbete med MDH (MÀlardalens Högskola) i Eskilstuna och elektronikföretaget Eepab (Eskilstuna Elektronikpartner) utveckla en ny lÄsserie med NFC-teknik och som i förlÀngningen kom att kallas Exma Duo.

Utmaningarna i ett sÄdant projekt var att med hjÀlp av en ny kommunikationsteknik konstruera en mekanik och elektronik tillsammans med mjukvara och samtidigt uppfylla de lÄsstandarder som stipulerar kraven och dessutom Ästadkomma ett attraktivt utseende. Utmaningar som gick att lösa med gemensam mÄlbild och stöd frÄn samtliga medverkande.

SjÀlvklart kom arbetet till en inledning att handla om tekniken NFC och innebar ett tÀtt samarbete med kunskapsleverantören MÀlardalens högskola och Eepab för att tillsammans hitta vÀgen fram mot en elektroniklösning och ett kommunikationsgrÀnssnitt som passade mÄlet med att hantera lÄsning med NFC

Nu Àr ett lÄs bestÄende av fler delar Àn elektronik och i utvecklingen av de mekaniska delarna föll det sig dÀrför naturligt att samarbeta med underleverantören Södergrens för att med hjÀlp av moderna tillverkningstekniker, hitta bÄde stabila och kostnadseffektiva lösningar med mycket hög kvalitet.

NÀr arbetet sedan kom att handla om inkapsling och utseende, föll det sig sjÀlvklart att vÀlja plast och varför springa över Än efter vatten, nÀr Àven Malarplast finns inom nÄgra hundra meters avstÄnd

Resultatet Àr ett fristÄende lÄssystem med enkel installation och högsta sÀkerhet. Den lokala nÀrheten gjorde arbetet i detta projekt mycket effektivt och genom ett arbete tillsammans lokalt finns nu lÄsserien Exma Duo tillgÀnglig pÄ marknaden, en produkt framtagen i sann Made by Eskilstuna-anda.

Hur har vi hjÀlpt andra företag som ditt?