Laddar in

Vår erfarenhet & kompetens

Inget tillverkningsproblem är för stort. Ingen lösning är för komplex.

Tillsammans har vi både gedigen kunskap och moderna verktyg. Våra medlemsföretag jobbar alla med lokalt förankrade underleverantörer och samtliga företag är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.

För oss har Innovation och konkurrenskraftig produktion har blivit ett naturligt förhållningssätt i vardagen. Med stora maskinparker och med erfarenhet från alla branscher, och med en passion för hantverket, har vi kapaciteten och kompetensen att hjälpa er, lite enklare.


Våra verksamhetsområden och anslutna företag

Flexibel plasttillverkning

Möjligheterna inom området plast är stora då bearbetning erbjuds både inom termo- och härdplaster och kan tillgodose olika kunders specifika behov. Flexibiliteten att erbjuda enskilda plastdetaljer till komplexa färdigpackade produkter möjliggörs av hög kompetens inom plastmaterial och design och en stor maskinpark som kan tillverka allt från små detaljer till större produkter.

CAD och konstruktion i Solidworks, formverktygstillverkning, formsprutning och formpressning i både termo- och i härdplaster samt montering och efterbearbetning skapar en helhetslösning för kunder med olika behov inom produktområdet plast.


Företag inom flexibel plasttillverkning

Mälarplast

Mälarplast AB är en komplett leverantör med gedigen kompetens, kvalitet och leveranssäkerhet av plasttekniska lösningar. Företaget grundades 1972 i Eskilstuna och har i dag 25 anställda.
Mälarplast har som plastlegotillverkare en bred maskinpark och en flexibel produktion och tar ett helhetsansvar från idé, konstruktion, prototyp till verktygsframställning och fullskaleproduktion.

Produktionen omfattar små och stora detaljer i termo- och härdplaster som levereras monterade, tryckta, packade och klara.

Kunderna består av såväl stora industrikoncerner som av mindre företag och innovatörer.

www.malarplast.se

Robust plåtkonstruktion

I Eskilstuna finns en lång och anrik tradition av metallbearbetning och regionen har tagit fram produkter som löst vardagsproblem över hela världen. Denna tradition återfinns även hos oss.

Inom plåt kan vi erbjuda tillverkning och bearbetning inom alla volymer, av olika tjocklek och i  de flesta material. Vi har robotbockning och robotsvetsning när volymer och artikelstorlek tillåter och vi programmerar off-line för att spara tid och pengar.

Maskinparken är uppdaterad med den absolut senaste tekniken inom plåtbearbetning och med nyskapande tekniker kan vi erbjuda det mesta.


Företag inom robust plåtkonstruktion

CH Industry

CH Industry AB är sprunget ut Centralsvets och Helldings Mekaniska i Eskilstuna, med anor från 1948. CH Industry är idag ett renodlat legoföretag med ca 40 anställda där produkterna i stor utsträckning utgörs av svetsade komponenter till tunga fordon och off-road-maskiner. CH Industry är sedan 2015 även legotillverkare av säkerhetsdörrar för lägenheter.

En funktionell verkstad med flexibel maskinutrustning möjliggör hantering av både stora orderstorlekar och enstyckstillverkning. Det finns också utrymme för mer omfångsrika och utrymmeskrävande produkter. CH Industry är certifierade för IATF/TS16949 mot fordonsindustrin, något som säkerställer ordning och reda på processer och uppföljning.

www.chindustry.se/


Södergrens Metallindustri

Södergrens Metallindustri är legoleverantör inom plåt och metall. Vi stansar, laserskär, bockar, svetsar och monterar produkter. Våra kunder finns inom alla områden, med seriestorlekar från enstyck till några tusen detaljer. Vi har funnits i Eskilstuna sedan 1952 och huserar från hösten 2017 i helt nya lokaler anpassade för våra behov.

Vår inriktning är plåtbearbetning i låg- till mellanvolym. Vi hanterar plåt upp till 20 mm i tjocklek, och har erfarenhet av de flesta material såsom; rostfritt, mässing, aluminium och stål. Gedigen verkstadskunskap, lång erfarenhet och yrkeskompetens står till ditt förfogande och vi hjälper gärna till med allt från idé till produkt, från enstaka prototyper till kostnadseffektiv serieproduktion. Med vår moderna maskinpark är vi en komplett leverantör för alla moment.

www.sodergrens.se

Banbrytande elektronik

Elektronik är en möjliggörare för innovationer och nya produkter. Inbyggda elektroniksystem finns nära dig utan att synas och utför tjänster som interagerar med människan på ett naturligt sätt. Mjukvaran är anpassningen och gränssnittet mot människan medan hårdvaran många gånger utgör en undanskymd men lika viktig roll, utan den finns det ingen plats för mjukvara att exekveras. Utveckling av elektronik delas in i dessa två block med inbyggda system som integrerad plattform av de båda tillsammans.

Kraven på elektronik varierar beroende på tillämpningsområde, allt från kontorsprodukter i normal rumstemperatur till temperaturväxlande applikationer i krävande miljö såsom fordon i nordiska förhållanden. Produktutveckling och tillverkningsmetoder måste därför anpassas till krav på slutprodukt i dess verkansmiljö.


Företag inom banbrytande elektronik

Eskilstuna Elektronikpartner

Eskilstuna ElektronikPartner AB (EEPAB) startade sin verksamhet i Eskilstuna 1991. Vi arbetar tillsammans med företag som har behov av inbyggda system och vi erbjuder produktutveckling och tillverkning av industriella elektronikprodukter. Utvecklingen sker ofta i samverkan med våra kundföretag, bland dessa finns Koenigsegg, HIAB och Volvo.

Som produktutvecklare är det viktigt att tidigt i utvecklingsfasen försäkra sig om att tillverkningen blir kostnadseffektiv, med en produktionsanpassad konstruktion kan produktion ske i Sverige.

Vi har genom deltagande i FoI-projekt satt företaget på kartan och är idag ett företag som tillsammans med vårt nätverk av samarbetspartners har kapacitet för att möta krävande företag med ambitioner.

www.eepab.com/

Projektledning och produktionsexpertis

Med en bred kompetens antar vi gärna nya utmaningar för att utveckla både nya och befintliga produkter. För dig som kund blir fördelen att du endast behöver en ingång, då vi projektleder hela processen från ritning till färdig produkt.

Vi har expertiskunskapen för att samordna framtagningen av komplexa produkter bestående av sammansättningar av både plast-, metall- och elektronikinnehåll. Med vår kännedom om komponenters gränssnitt, rätt produktdesign och materialvalanpassningar arbetar vi alltid för att hålla nere produktionskostnaden. Våra projektarbete sätter höga krav på tydlighet i planeringen och styrningen.

Vi säkerställer tillsammans produktens pålitlighet, säkerhet och robusthet för att tillgodose dina behov.


Företag inom projektledning och produktionsexpertis

Sigma

Sigma Industry East/North Eskilstuna är en del av Sigmakoncernen.

Lokalt jobbar vi med teknikkonsulting inom Produktutveckling , Projektledning samt Produktionsteknik. Sigma Industry etablerade sig på våren 2013 och är nu 50 teknikkonsulter i Eskilstuna.

Sigmakoncernen är privatägd av Dan Olofsson med familj och är ca 3500 anställda på 39 kontor i 11 länder.

sigma.se/

Vad kan vi göra för dig?

Vi vill påstå att vi är mer än summan av våra medlemmar.

De korta ledtiderna och det tvärdisciplinära samarbetet gör att vi kan erbjuda mer, snabbare, och enklare.
Hör av dig till oss idag! Tillsammans kan vi ta din produkt till nästa nivå.