Laddar in

VĂ„r erfarenhet & kompetens

Inget tillverkningsproblem Àr för stort. Ingen lösning Àr för komplex.

Tillsammans har vi bÄde gedigen kunskap och moderna verktyg. VÄra medlemsföretag jobbar alla med lokalt förankrade underleverantörer och samtliga företag Àr certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.

För oss har Innovation och konkurrenskraftig produktion har blivit ett naturligt förhÄllningssÀtt i vardagen. Med stora maskinparker och med erfarenhet frÄn alla branscher, och med en passion för hantverket, har vi kapaciteten och kompetensen att hjÀlpa er, lite enklare.


VÄra verksamhetsomrÄden och anslutna företag

Flexibel plasttillverkning

Möjligheterna inom omrÄdet plast Àr stora dÄ bearbetning erbjuds bÄde inom termo- och hÀrdplaster och kan tillgodose olika kunders specifika behov. Flexibiliteten att erbjuda enskilda plastdetaljer till komplexa fÀrdigpackade produkter möjliggörs av hög kompetens inom plastmaterial och design och en stor maskinpark som kan tillverka allt frÄn smÄ detaljer till större produkter.

CAD och konstruktion i Solidworks, formverktygstillverkning, formsprutning och formpressning i bÄde termo- och i hÀrdplaster samt montering och efterbearbetning skapar en helhetslösning för kunder med olika behov inom produktomrÄdet plast.


Företag inom flexibel plasttillverkning

MĂ€larplast

MÀlarplast AB Àr en komplett leverantör med gedigen kompetens, kvalitet och leveranssÀkerhet av plasttekniska lösningar. Företaget grundades 1972 i Eskilstuna och har i dag 25 anstÀllda.
MÀlarplast har som plastlegotillverkare en bred maskinpark och en flexibel produktion och tar ett helhetsansvar frÄn idé, konstruktion, prototyp till verktygsframstÀllning och fullskaleproduktion.

Produktionen omfattar smÄ och stora detaljer i termo- och hÀrdplaster som levereras monterade, tryckta, packade och klara.

Kunderna bestÄr av sÄvÀl stora industrikoncerner som av mindre företag och innovatörer.

www.malarplast.se

Robust plÄtkonstruktion

I Eskilstuna finns en lÄng och anrik tradition av metallbearbetning och regionen har tagit fram produkter som löst vardagsproblem över hela vÀrlden. Denna tradition Äterfinns Àven hos oss.

Inom plÄt kan vi erbjuda tillverkning och bearbetning inom alla volymer, av olika tjocklek och i  de flesta material. Vi har robotbockning och robotsvetsning nÀr volymer och artikelstorlek tillÄter och vi programmerar off-line för att spara tid och pengar.

Maskinparken Àr uppdaterad med den absolut senaste tekniken inom plÄtbearbetning och med nyskapande tekniker kan vi erbjuda det mesta.


Företag inom robust plÄtkonstruktion

CH Industry

CH Industry AB Àr sprunget ut Centralsvets och Helldings Mekaniska i Eskilstuna, med anor frÄn 1948. CH Industry Àr idag ett renodlat legoföretag med ca 40 anstÀllda dÀr produkterna i stor utstrÀckning utgörs av svetsade komponenter till tunga fordon och off-road-maskiner. CH Industry Àr sedan 2015 Àven legotillverkare av sÀkerhetsdörrar för lÀgenheter.

En funktionell verkstad med flexibel maskinutrustning möjliggör hantering av bÄde stora orderstorlekar och enstyckstillverkning. Det finns ocksÄ utrymme för mer omfÄngsrika och utrymmeskrÀvande produkter. CH Industry Àr certifierade för IATF/TS16949 mot fordonsindustrin, nÄgot som sÀkerstÀller ordning och reda pÄ processer och uppföljning.

www.chindustry.se/


Södergrens Metallindustri

Södergrens Metallindustri Àr legoleverantör inom plÄt och metall. Vi stansar, laserskÀr, bockar, svetsar och monterar produkter. VÄra kunder finns inom alla omrÄden, med seriestorlekar frÄn enstyck till nÄgra tusen detaljer. Vi har funnits i Eskilstuna sedan 1952 och huserar frÄn hösten 2017 i helt nya lokaler anpassade för vÄra behov.

VÄr inriktning Àr plÄtbearbetning i lÄg- till mellanvolym. Vi hanterar plÄt upp till 20 mm i tjocklek, och har erfarenhet av de flesta material sÄsom; rostfritt, mÀssing, aluminium och stÄl. Gedigen verkstadskunskap, lÄng erfarenhet och yrkeskompetens stÄr till ditt förfogande och vi hjÀlper gÀrna till med allt frÄn idé till produkt, frÄn enstaka prototyper till kostnadseffektiv serieproduktion. Med vÄr moderna maskinpark Àr vi en komplett leverantör för alla moment.

www.sodergrens.se

Banbrytande elektronik

Elektronik Àr en möjliggörare för innovationer och nya produkter. Inbyggda elektroniksystem finns nÀra dig utan att synas och utför tjÀnster som interagerar med mÀnniskan pÄ ett naturligt sÀtt. Mjukvaran Àr anpassningen och grÀnssnittet mot mÀnniskan medan hÄrdvaran mÄnga gÄnger utgör en undanskymd men lika viktig roll, utan den finns det ingen plats för mjukvara att exekveras. Utveckling av elektronik delas in i dessa tvÄ block med inbyggda system som integrerad plattform av de bÄda tillsammans.

Kraven pÄ elektronik varierar beroende pÄ tillÀmpningsomrÄde, allt frÄn kontorsprodukter i normal rumstemperatur till temperaturvÀxlande applikationer i krÀvande miljö sÄsom fordon i nordiska förhÄllanden. Produktutveckling och tillverkningsmetoder mÄste dÀrför anpassas till krav pÄ slutprodukt i dess verkansmiljö.


Företag inom banbrytande elektronik

Eskilstuna Elektronikpartner

Eskilstuna ElektronikPartner AB (EEPAB) startade sin verksamhet i Eskilstuna 1991. Vi arbetar tillsammans med företag som har behov av inbyggda system och vi erbjuder produktutveckling och tillverkning av industriella elektronikprodukter. Utvecklingen sker ofta i samverkan med vÄra kundföretag, bland dessa finns Koenigsegg, HIAB och Volvo.

Som produktutvecklare Àr det viktigt att tidigt i utvecklingsfasen försÀkra sig om att tillverkningen blir kostnadseffektiv, med en produktionsanpassad konstruktion kan produktion ske i Sverige.

Vi har genom deltagande i FoI-projekt satt företaget pÄ kartan och Àr idag ett företag som tillsammans med vÄrt nÀtverk av samarbetspartners har kapacitet för att möta krÀvande företag med ambitioner.

www.eepab.com/

Projektledning och produktionsexpertis

Med en bred kompetens antar vi gÀrna nya utmaningar för att utveckla bÄde nya och befintliga produkter. För dig som kund blir fördelen att du endast behöver en ingÄng, dÄ vi projektleder hela processen frÄn ritning till fÀrdig produkt.

Vi har expertiskunskapen för att samordna framtagningen av komplexa produkter bestÄende av sammansÀttningar av bÄde plast-, metall- och elektronikinnehÄll. Med vÄr kÀnnedom om komponenters grÀnssnitt, rÀtt produktdesign och materialvalanpassningar arbetar vi alltid för att hÄlla nere produktionskostnaden. VÄra projektarbete sÀtter höga krav pÄ tydlighet i planeringen och styrningen.

Vi sÀkerstÀller tillsammans produktens pÄlitlighet, sÀkerhet och robusthet för att tillgodose dina behov.


Företag inom projektledning och produktionsexpertis

Sigma

Sigma Industry East/North Eskilstuna Àr en del av Sigmakoncernen.

Lokalt jobbar vi med teknikkonsulting inom Produktutveckling , Projektledning samt Produktionsteknik. Sigma Industry etablerade sig pÄ vÄren 2013 och Àr nu 50 teknikkonsulter i Eskilstuna.

Sigmakoncernen Àr privatÀgd av Dan Olofsson med familj och Àr ca 3500 anstÀllda pÄ 39 kontor i 11 lÀnder.

sigma.se/

Vad kan vi göra för dig?

Vi vill pÄstÄ att vi Àr mer Àn summan av vÄra medlemmar.

De korta ledtiderna och det tvÀrdisciplinÀra samarbetet gör att vi kan erbjuda mer, snabbare, och enklare.
Hör av dig till oss idag! Tillsammans kan vi ta din produkt till nÀsta nivÄ.